/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Lidera PAS cere Procuraturii Generală începerea urmăririi penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc

03 octombrie 2018, ora 17:10

Din investigația RISE Moldova ”Paradisul Oligarhului”, am aflat că Plahotniuc nu și-a declarat cel puțin 4 vile de lux pe care le deține în Europa prin intermediul unor interpuși. Acest lucru reprezintă o încălcare a legii, deoarece Plahotniuc era obligat să declare toate bunurile și proprietățile pe care le deținea în perioada 2008-2015. Din aceeași investigație, am aflat că vila din Geneva (de 31,5 milioane de franci elvețieni) a fost procurată la puțin timp după ce OTIV Prime Holding – o companie olandeză conectată la Plahotniuc – și-a vândut o parte din afacerile pe care le deținea în Moldova lui Iuri Kontievski, omul de încredere al condamnatului penal Veaceslav Platon, iar banii folosiți la cumpărarea OTIV Prime Holding provin din conturile Westburn Enterprises (firmă implicată în operațiunea de spălare a sumei de 22 de miliarde de dolari cunoscută drept Laundromatul rusesc). Întrebarea legitimă este dacă toată această operațiune se încadrează în infracțiunea de spălare de bani”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Sesizarea depusă la Procuratura Generală o puteți citi mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram