/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PCRM, supărat pe PSRM, PD ȘI partidul Șor. Comuniștii cer CEC-ului să penalizeze partidele care au început campania electorală

03 octombrie 2018, ora 18:07

PCRM-ul face referire la articolul 46 din Codul Electoral care prevede că organizarea și efectuarea alegerilor parlamentare se petrece cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua alegerilor, ce revine la sfârșitul lunii decembrie curent, iar agitația electorală cu 30 de zile înainte de alegeri, ce revine la sfârșitul lunii ianuarie 2019.

Aceștia susțin că partidele politice nominalizate au început deja procesul de înaintare prealabilă a candidaților pe circumscripțiile uninominale, fapt ce încalcă flagrant legislația în vigoare. Solicitat de TV8, șeful serviciului de presă al CEC, Corneliu Păsat ne-a spus că au recepționat scrisoarea și că vor veni un un răspuns în termen proxim. De menționat că, PSRM și-a desemnat până n prezent 15 candidați pe circumscripțiile electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram