/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Proiectul privind transmiterea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA va fi reexaminat de Parlament

missing
03 octombrie 2018, ora 13:03

Membrii Comisiei au susținut proiectul inițial și vor propune plenului Parlamentului menținerea votului exprimat anterior, cu specificarea că prețul negociat de autorități să nu fie mai mic decât cel de piață.

Potrivit proiectului, terenul Stadionului Republican din municipiul Chişinău, din str. Tighina 12, are o suprafaţă de 5,1814 hectare și se află în proprietatea publică a statului.

De asemenea, proiectul prevede că Guvernul, pentru garantarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea SUA, va asigura determinarea valorii bunului imobil, va negocia prețul și va semna contractul de vânzare-cumpărare a bunului imobil.

Stadionul Republican a fost un stadion multifuncțional din Republica Moldova, deschis în 1952. În 2007, Stadionul Republican a fost demolat, întrucât nu mai corespundea criteriilor de desfășurare a meciurilor.

Proiectul urmează a fi reexaminat în ședința plenară a Parlamentului.

Potrivit art. 93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram