O soferiță din capitală s-a pomenit cu roata mașinii blocată într-un canal pluvial, rămas fără grilaj. Incidentul a avut loc astăzi, pe strada Lev Tolstoi din capitală. Responsabilii de la primărie dau vina pe administratorii blocului că nu ar fi avut grija să astupe gaura, iar cei din urmă susțin că de vină s-ar face anume autoritățile capitalei.

Șoferița spune că s-a pomenit blocata în gura de canalizare dupa ce a vrut sa ocoleasca un ambuteiaj. Nu a observat gaura, intrucat aceasta era acoperita cu o bucata de carton.

Acolo erau mai mulți oameni, niște băieți și ei deja m-au ajutat și au ridicat mașina și a dat-o într-o parte. Numai m-au ferit pe mine, altă mașină a dat să iasă din ogradă, pentru că acolo este un bloc, și era să pățească exact ca mine”, Tatiana, victima

Locatarii din preajmă susțin că problema este mai veche si ca nicio autoritate nu s-a grabit sa o rezolve.

– Eu am văzut că deja de o lună și ceva, nu vă pot spune precis în ce perioadă de timp, dar demult.
– A încercat cineva să o acopere?
– Nu, niciodată.

Uitați-vă ea, într-adevăr este foarte adâncă și mare, poate să cadă și un copil, mai ales seara, și măcar nu au pus nici un semn nimic.

Într-adevăr periculos, pentru că mașinile sunt parcate în drum și nu ai cum să intri în parcare, un pic dificil.

Autoritățile municipale și administratorul blocului în curtea căruia a avut loc incidentul își pasează responsabilitatea de la unul la altul. În timp ce primăria spune că vina îi aparține administratorul blocului, cel din urma susține că este terenul gestionat de primărie și că aceasta ar fi trebui să aibă grijă.

Este administrația care răspunde, teritoriul a fost transmis pentru gestiune, inclusiv acolo a fost proprietate”, Vadim Brânzaniuc. șef serviciul de presă Pimăria Capitalei

Responsabil este Primăria orașului Chișinău, este linia lor de deservire.
Aici se fac niște lucrări cu niște camioane cu un detonaj mare, și s-a fărmat gura de canalizare.
”, Petru Codreanu, administator adjunct al Blocului

Până a afla cine s-ar face vinovat și cui ii revine responsabilitatea de a acoperi gura de canalizare, alți șoferi, sau chiar trecători riscă să se pomenească în situația victimei de astăzi. Potrivit datelor Întreprinderii Muncipale Exdrupo, în ultimele săptămâini, de pe străzile capitalei au dispărut peste 70 de grilaje și aproximativ 30 de capace de canalizare.