După ce în campania pentru primăria Chișinău le-a cerut oamenilor de afaceri să-și doneze jumătate din averi, Ilan Sor vine cu o nouă soluție pentru a scoate Moldova din criză. Acesta propune ...renașterea colhozurilor. Primarul de Orhei, condamnat de primă instanță în legătură cu frauda bancară, crede că doar așa țara se va dezvolta, iar sătenii vor trăi mai bine. Astăzi, liderul Partidului Sor a prezentat programul politic al formațiunii în domeniul economic.

Noi optăm pentru crearea colectivelor locale moderne, colhozuri cum ar fi. Eu cred că dacă vom putea crea aceste colective, putem să relansăm viața în sate. Satul va primi bani, dacă va primi bani, va putea relansa proiecte, se vor crea locuri de muncă. În final, se va instaura acea viața înfloritoare care a fost odată”, Ilan Șor, primar de Orhei.

Potrivit lui Ilan Sor, statul ar trebui să introducă monopol la importul produselor din tutun și carburanți și să creeze întreprinderi de stat care să asigure producerea tuturor mărfurilor necesare oamenilor. Formațiunea optează pentru stabilirea unor taxe mici pentru produsele petroliere brute, pentru a stimula prelucrarea lor în țară, și tot statul ar urma să construiască fabrici de prelucrare a petrolului.