/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vor să motiveze tinerii pedagogi. Guvernul a majorat alocația la 120 mii de lei în primii trei ani de activitate

03 octombrie 2018, ora 17:55

„Noi trebuie să avem o abordare sistemică să fim siguri că am creat un sistem eficient în educaţie şi eu vă asigur că atunci vom găsi şi banii necesari”, a menţionat premierul Pavel Filip.

Pentru absolvenţii facultăţilor pedagogice din instituţiile de învăţământ superior, alocaţia va creşte de la 45 la 120 de mii de lei. Specialiştii nu îşi vor mai primi banii în tranşe, cum era până acum, ci vor avea o indemnizaţie în valoare de 40 mii de lei anual.

Suma va fi achitată în termen de o lună de la data angajării în funcţie, la expirarea unui an de activitate în funcţie şi la expirarea a 3 ani de activitate în funcţie.

De asemenea, vor creşte şi îndemnizaţiile pentru absolvenţii învăţământului profesional tehnic post-secundar. Aceştia vor primi 96 de mii de lei în primii 3 ani de activitate, cu 60 de mii de lei mai mult, decât în prezent. Anual, tinerii specialişti vor ridica câte 32 de mii de lei.

În anul de studii 2018 – 2019, sunt circa 2000 de posturi vacante în instituţiile de învăţământ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram