Pentru a evita subiectul privind bradul ce urmează a fi instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de sărbătorile de iarnă – natural sau artificial, Primăria Chişinău a decis să consulte cetăţenii municipiului în această privinţă. Astfel, pe pagina de facebook a instituției începând de vineri, 5 octombrie, va fi organizat un sondaj de opinie unde cetățenii sunt rugați să-și expune opinia.

Chișinăuenii sunt invitaţi să răspundă la următoarea întrebare: „De care brad să fie instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de sărbătorile de iarnă – brad natural sau brad artificial”. Răspunsurile sunt așteptate până la 15 octombrie. Cetățenii îşi pot expune opinia la acest subiect și la adresa de e-mail: primaria@pmc.md, la fel până pe data de 15 octombrie 2018.

În funcție de răspunsul cetățenilor, dar și al propunerilor acestora, va fi luată o decizie finală. Pomul de Crăciun urmează să fie instalat în Piața Marii Adunări Naționale pe data de 1 decembrie.

Amintim că, anul trecut bradul de Crăciun a fost adus din Ucraina, însă din cauză că nu încăpea în platforma cu care a fost transportat, lucrătorii au fost nevoiți să taie câteva crengi. Astfel bradul a ajuns deteriorat, iar autoritățile după ce l-au instalat, l-au dat jos și a fost adus un alt brad, care a fost tăiat din curtea unei grădinițe.