Cetățenii din Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova ar putea vorbi la telefon fără a achita tarife de roaming. O discuție în acest sens a avut-o astăzi, 5 octombrie, premierul Pavel Filip cu ministrul român al Economiei Dănuț Andrușca, se spune într-un comunicat al Guvernului.

„O temă nouă a fost deschisă astăzi în cadrul acestui summit: posibilitatea eliminării tarifelor de roaming în cadrul țărilor membre ale GUAM. Georgia, Ucraina și Republica Moldova duc aceste discuții în cadrul Parteneriatului Estic cu Uniunea Europeană. Și de ce nu, am zis să oferim un exemplu: cât de repede putem să ne mișcăm în cadrul platformei GUAM. Este o temă care urmează să fie pregătită și discutată și în cadrul ulterioarelor reuniuni”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip în cadrul conferinței.

Subiectul eliminării tarifelor de roaming cu țările Uniunii Europene a fost discutat și în cadrul summit-ului Parteneriatului Estic de la Bruxelles, la care a participat și prim-ministrul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!