/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Franța va prelungi verificările la frontierele sale până în aprilie 2019 după atentatele din 2015

missing
05 octombrie 2018, ora 21:03

Controalele, care urmează să expire la sfârşitul lui octombrie, vor fi prelungite până pe 30 aprilie 2019.

Nu este vorba de controale sistematice, ci de a efectuarea verificărilor identităţii la frontiere.

Frontierele terestre cu Belgia, Luxemburg, Germania, Elveţia, Italia şi Spania sunt vizate, precum şi cele aeriene şi maritime.

„Ameninţarea teroristă rămâne foarte pregnantă în Franţa”, transmite guvernul.

„Anul 2018 a fost marcat până în prezent de două atacuri revendicate de către Statul Islamic, care au provocat cinci morţi şi 20 de răniţi” în total în Franţa, şi „alte cinci proiecte de atacuri teroriste” au fost dejucate de la începutul anului în această ţară”, se mai arată în comunicatul de la guvern.

Autorităţile franceze spun că indivizi izolaţi periculoşi sunt „susceptibili de a se deplasa în UE”.

„Riscul întoarcerii combatanţilor terorişti străini, creşte odată cu demilitarizarea anunţată de către Turcia şi Rusia a ultimului bastion jihadist Idlib din Siria”.

În total, şase ţări au reintrodus controale la frontierele interne din spaţiul Schengen (Franţa, Germania, Austria, Danemarca, Suedia, Norvegia), invocând probleme de securitate, precum şi deplasările transfrontaliere ale migranţilor intraţi ilegal în UE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram