/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Oleg Voronin cumpăra 50% din FinComBank

missing
05 octombrie 2018, ora 18:32

Potrivit unui comunicat de presă al FinComBank, tranzacțiile petrecute la Bursa de Valori sunt efectuate în cadrul aprobării prealabile deținute.

Aminti că pe 4 octombrie 2018 în cadrul unei tranzacții la Bursa de Valori a Moldovei (BVB) au fost comercializate 24 258 de acțiuni sau 1,48% din capitalul FinComBank.

„FinComBank S.A este banca cu capital majoritar autohton și acest fapt ne bucură și ne impulsionează să depunem în continuare toate eforturile necesare ca să valorificăm potențialul investițional autohton în beneficul dezvoltării economice a țării”, a declarat Victor Hvorostovschii, Președintele Comitetului de Conducere al FinComBank S.A.

Oleg Voronin, feciorul lui Vladimir Voronin este unul dintre cei cinci fondatori ai FinComBank, iar în anul 2010 el este Președintele Consiliului de administrare a băncii.

Are 56 de ani și deține în prezent peste 12% din acțiunile FinComBank, iar împreună cu familia controlează peste 20% din capital.

Urmează fondul de investiții Westem NIs Enterprins Fund (Guvernul SUA), care deține 13,03%, și victor Hvorostovschi, președintele băncii, care împreună cu familia sa are a cotă de 9,81%.

FinComBank S.A a fost înființată în anul 1993 și oferă un spectru larg de servicii bancare întreprinderilor micro, mici și mijlocii, precum și persoanele fizice.

Pe pacursul mai multor ani banca are o colaborare de succes cu Banca Mondială, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (European Fund for Southeast Euope), Corporația pentu investiții străine private (overseas Private Investment Corporation (OPIC)).

FinComBank este membru Proiectului de Servicii Financiare Rurale și Dezvoltarea Businessului Agricol (IFAD), al Proectului de Investiții și Servicii Rurale (RISP), precum și al Proiectului de Ameliorare a Competitivității, faza I și II (PACI, PACII).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram