Agitație în Piața Marii Adunări Naționale, unde în weekend va avea loc sărbătoarea Ziua Vinului. De aseară, o mulțime de muncitori au început să instaleze tarabele la care vor expune cele mai alese vinuri și vor pregăti bucate. Aici, va fi amenajata și o curte țărănească unde doritorii vor putea modela obiecte din lut. Șoferii sunt îndemnați să evite deplasarea pe străzile din centrul capitalei, care vor fi închise în timpul evenimentelor.

În centrul capitalei se simte deja atmosfera de sărbătoare, iar lucrătorii fac totul pentru ca mâine cei care vor veni în piață să nu rămână dezamăgiți. Unele corturi au fost deja instalate, iar oamenii lucrează cu spor pentru a monta standurile. Din cauza lucrărilor, în zonă s-au circulat cu dificultate. Poliția a blocat parțial circulația pentru a permite mașinilor ce aparțin companiilor vinicole să staționeze pentru a descărca materialele necesare. Șoferii au putut circula, în schimb, pe benzile rămase libere. Aceștia spun că nu sunt deranjați de restricționarea traficului.

– Trebuie să fie sărbătoare?
– Vă este comod să circulați?
– Foarte comod.
– Cu 5 min mai târziu, nu are nici o importanță

Nu este o problemă

Totuși, în weekend circulația prin centrul capitalei va fi blocată, pe unele porțiuni. Așa că șoferii sunt îndemnați să evite străzile din adiacentul Pieței Marii Adunări Naționale. Pentru că Ziua Națională a Vinului este și un important eveniment de atracție turistică, organizatorii au pregătit un program divers. Vizitatorii vor putea degusta cele mai alese vinuri, iar bucătarii le vo potoli foamea cu bucate tradiționale.

În total, la eveniment vor participa 60 de vinificatori. În ambele zile vor avea loc și concerte. Acestea vor fi susținute de mai mulți interpreți autohtoni, printre care Geta Bulacu, Natalia Gordienco, formațiile „Akord” și „Ethno Republic”.