/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Pregătiri pentru ziua vinului. În PMAN, zeci de muncitori lucrează la instalarea standurilor pentru Ziua Vinului

missing
05 octombrie 2018, ora 19:01

În centrul capitalei se simte deja atmosfera de sărbătoare, iar lucrătorii fac totul pentru ca mâine cei care vor veni în piață să nu rămână dezamăgiți. Unele corturi au fost deja instalate, iar oamenii lucrează cu spor pentru a monta standurile. Din cauza lucrărilor, în zonă s-au circulat cu dificultate. Poliția a blocat parțial circulația pentru a permite mașinilor ce aparțin companiilor vinicole să staționeze pentru a descărca materialele necesare. Șoferii au putut circula, în schimb, pe benzile rămase libere. Aceștia spun că nu sunt deranjați de restricționarea traficului.

– Trebuie să fie sărbătoare?
– Vă este comod să circulați?
– Foarte comod.
– Cu 5 min mai târziu, nu are nici o importanță

Nu este o problemă

Totuși, în weekend circulația prin centrul capitalei va fi blocată, pe unele porțiuni. Așa că șoferii sunt îndemnați să evite străzile din adiacentul Pieței Marii Adunări Naționale. Pentru că Ziua Națională a Vinului este și un important eveniment de atracție turistică, organizatorii au pregătit un program divers. Vizitatorii vor putea degusta cele mai alese vinuri, iar bucătarii le vo potoli foamea cu bucate tradiționale.

În total, la eveniment vor participa 60 de vinificatori. În ambele zile vor avea loc și concerte. Acestea vor fi susținute de mai mulți interpreți autohtoni, printre care Geta Bulacu, Natalia Gordienco, formațiile „Akord” și „Ethno Republic”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram