Hora demnă de a intra în Cartea Recordurilor, în România! De Ziua Mondiala a Educației, elevii și profesorii unui liceu au marcat într-un mod inedit această sărbătoare și au dansat ca niște adevărați profesioniști. Elevii din Moldova, în schimb și-au impresionat dascălii prin cântece și poezii. Copleșiți de gestul copiilor, unii profesori au izbucnit în lacrimi.

Presa de la București scrie că peste 400 de elevi ai Liceului „Grigore Tocilescu” din Mizil s-au prins în Hora Unirii şi au omagiat astfel şi Anul Centenar. Actiunea a fost inițiată de Consiliul Școlar al Elevilor, iar la ea au participat toți copiii şi profesorii din liceu. Dansatorii s-au îmbrăcat în ii sau în cămăşi albe. Și dacă în România s-a dansat pentru profesori, în Republica Moldova elevii le-au dedidat cântece și versuri. De dimineață, profesorii liceului Gheorghe Asachi din capitală au fost surprinși de elevi, care au întins o pancartă în fața instituției de învățământ cu versuri dedicate lor. Mai mult, aceștia le-au interpretat renumita piesă „Iubiți învățători”.

Și elevii liceului Spiru Haret din Chișinău și-au surprins profesorii cu un mesaj emoționant.

A venit ziua voastră, dragi profesori. A venit ziua în care noi, elevii, vă putem mărturisi tot ce avem pe suflet.

Vă mulțumim vouă, profesorilor, pentru efortul depus în creșterea și educarea noastră. Fiți sănătoși, căci fericiți vă facem noi!

În Republica Moldova sunt peste 1200 de școli și circa 50 de mii de profesori. Ziua Internațională a Educației se sărbătorește la nivel mondial din anul 1994, la inițiativa UNESCO.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!