Sportivele de gimnastică ritmică din Repubica Moldova au obținut un nou succes important la un turneu internațional. Gimnastele au cucerit mai multe medalii de aur la la Turneul Internațional „Trakia-Elit”, care se desfășoară în aceste zile în orașul Plovdiv, din Bulgaria.

La competiție participă peste 200 de gimnaste din mai multe țări europene. Republica Moldova este reprezentată de echipa Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice din Chișinău, formată din 15 sportive. Fetele au avut o prestație bună atât la exercițiul individual, cât și la cel de grup și au reușit să obțină cele mai bune rezultate.

Acest succes vine la nici două săptămâni, după ce echipa a cucerit podiumul la o altă competiție internațională, care s-a desfășurat la Sarajevo, Bosnia Herțegovina. Atunci, sportivele din Moldova au obținut zece medalii de aur, plasându-se în fruntea celor 12 țări participante.

Gimnastica ritmică este o ramură a gimnasticii exclusiv feminină și a devenit probă olimpică în 1984. Exercițiile se desfășoară pe muzică, cu sau fără obiect. Printre accesoriile specifice acestui tip de sport se numără măciucile, panglica, coarda, mingea și cercul, scrie Vocea Basarabiei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!