Folosirea buteliilor de gaze în apartamente este interzisă. Primăria municipiului Chişinău îndeamnă cetățenii să sesizeze cazurile privind pericolele de explozie și incendiu, inclusiv butelii de gaz, din partea consumatorilor casnici, dar și din localurile de alimentație publică, din unitățile comerciale.

Persoanele care dețin asemenea informații sunt chemate să anunțe autoritățile municipale non-stop, prin intermediul Dispeceratului Central municipal, la numerele de telefon (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

„Dispeceratul va transmite informațiile parvenite către preturile de sector, Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, alte subdiviziuni și servicii de profil”, se spune într-un comunicat al primăriei.

Autoritățile menționează că conlucrarea cu cetățenii, în scopul evitării pericolelor de explozie în zonele cu flux sporit de oameni, este de maximă importanță!

Precizăm că, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, explozia din blocul din sectorul Rîșcani s-ar fi produs din cauza unei butelii de gaz. În urma deflagrației, trei persoane au murit, zece au fost rănite, iar alte trei sunt date dispărute. Pompierii continuă operațiunea de salvare.