Două persoane, o femeie și fiul ei de patru ani, au decedat în explozia din seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe bulevardul Moscovei, 11/5 din Chișinău. Un bărbat, de 77 de ani, a decedat la spital, iar o bătrână care locuia la etajul 15, este de negăsit. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, cadavrele copilului și femeii nu au fost încă recuperate, transmite IPN.

Potrivit șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, actualmente se fac lucrări de întărire a pereților clădirii deoarece există riscul să se prăbușească, punând viața salvatorilor în pericol. Intervenția la fața locului continuă.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a declarat că trei persoane nu au fost găsite: Olga Dolgova, cu fiul de patru ani, care locuia la etajul 17, și Irina Podorojanscaia, de la etajul 15. Femeia și copilul de 4 ani par să fie cele două victime ale exploziei, cadavrele cărora nu au fost încă recuperate.

Alte două persoane, o femeie în stare gravă și un pompier, starea căruia este stabilă, se află la spital, iar 20 de persoane evacuate au fost cazate în sala de sport a Spitalului „Sfânta Treime”. Alții au ales să meargă la rude și prieteni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!