/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Preşedintele Interpol, Meng Hongwei, este arestat preventiv în China

07 octombrie 2018, ora 20:36

Interpol a cerut sâmbătă Chinei informaţii cu privire la dispariţia preşedintelui Interpol, cetăţeanul chinez Meng Hongwei. Acesta a dispărut la sfârşitul lunii septembrie, în cursul unei călătorii în ţara de origine. Jürgen Stock, secretarul general al Interpol, a cerut „clarificări pe canalele oficiale de la autorităţile chineze privind situaţia preşedintelui organizaţiei, Meng Hongwei”, scrie Mediafax.

Duminică seară, Guvernul de la Beijing a transmis că preşedintele Interpol este arestat preventiv, fiind investigat de Biroul chinez anticorupţie. Nu există detalii despre acuzaţiile care i se aduc.

Surse citate de cotidianul South China Morning Post anunţaseră că preşedintele Interpol a fost reţinut la scurt timp după ce a aterizat în China.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram