Circa 20 de apartamente au fost afectate că urmare a exploziei care a avut loc noaptea trecută pe bulevardul Moscovei din capitală. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că au fost afectate apartamentele de la etajele 14, 15, 16, 17, 18.

A fost creat un grup de lucru care va examina în regim de urgență starea tehnică a blocului avariat din sectorul Rîșcani. Grupul urmează să examineze impactul deflagrației asupra stării tehnice și posibilitatea exploatării în continuare a blocului locativ afectat, din bulevardul Moscovei, 11/5, mun. Chișinău. În urma lucrărilor, Grupul va prezenta un Act de examinare preliminară și Actul de examinare finală cu elaborarea propunerilor beneficiarilor blocului locativ afectat, privind gravitatea cazului, deteriorarea elementelor portante, posibilitate exploatării în continuare și întreprinderea măsurilor de urgență pentru evitarea degradării construcției și concluzii pentru reabilitare.

Amintim că, în urma unei explozii care a avut loc noaptea trecută trei persoane au decedat, iar alte nouă au fost rănite. În același timp, alte trei persoane sunt date dispărute. Pompierii continuă operațiunea de salvare

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!