Mai mulți unioniști au organizat un miting la Ambasada Rusiei de la Chișinău pentru a-i adresa un mesaj de felicitare președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, dar și să ceară retragerea trupelor de ocupație de pe Nistru. Unioniștii au scandat „La mulți ani, plecați acasă!”

„Mesajele noastre sunt cât se poate de clare. Vrem un singur lucru: să-și retragă armata acasă. Nu suntem împotriva unei colaborări frumoase cu Rusia, dar nicidecum din poziția de vasali și de supuși ai lor”, a spus președintele ODIP, Vlad Bilețchi.

Vicepreședintele asociației civice „Noua dreaptă”, Pavel Vintilă, spune că armata rusă încalcă suveranitatea Republicii Moldova. „Astăzi, de ziua lui Putin, avem un mesaj important pentru noi, nu știu cât de important pentru ei – îi la mulți ani și sănătate și le urăm lor ceea ce ne doresc ei nouă. Noi, românii din Basarabia, am rămas cu foarte multe sechele în urma ocupației sovietice și nu putem uita cel mai important lucru – aflarea armatei rusești în Transnistria”, a spus Pavel Vintilă.

Unioniștii au adresat și o scrisoare lui Vladimir Putin, prin care l-au îndemnat să-și cheme armata acasă, în Federația Rusă.