/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

CMC a alocat 10 mln de lei pentru procurarea apartamentelor pentru locatarii care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Râșcani

missing
08 octombrie 2018, ora 11:20

„Am venit cu iniţiativa ca să nu fie procurate locuinţe sociale, dar locuinţe de manevre. Astfel, să avem spaţiu de manevră, pentru a putea interveni în asemnea situaţii. Vorbim de 10 milioane şi de procedura de achiziţie a apartamentelor”, a specificat primarul inerimar Ruslan Codreanu.

Primaul inetrimar a spus că locatarii se pot întoarce în apartamentele lor, însoţiţi de specialiştii de la situaţii de urgenţă pentru a-şi lua doar hainele şi cele necesare.

Precizăm că la spitalul „Sfânta Treime” au fost cazate opt persoane. Pe parcursul zilei de ieri au fost cinci persoane, ieri seara s-au apropiat încă trei. Alte cereri din partea cetățenilor pentru a se adăposti deocamdată nu sunt. Mai sunt circa 20 de camere libere ca să acopere cazarea de care au nevoie şi restul persoanelor.

Se anunță ca până nu vor fi rezultatele expertizei cât de variată este clădirea, intrarea este sistată pentru toată lumea.

„Deocamdată, nu se cunoaște câte apartamente au nevoie de reparaţie. Ştim că lifturile sunt defectate, acestea vor fi reparate ulterior. Ştim că 6 apartamente sunt distruse, dar probabil mai multe vor avea nevoie de reparaţie”, a specificat Ruslan Codreanu.

Amintim că, în urma unei explozii care a avut loc în noaptea de 6 octombrie patru persoane au decedat, iar alte nouă au fost rănite. În același timp, alte două persoane sunt date dispărute. Pompierii continuă operațiunea de salvare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram