Putin şi Trump s-ar putea întâlni în lunile următoare cu ocazia mai multor evenimente internaţionale, potrivit purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie mediafax.ro.

„În următoarele câteva luni, aşa cum ştim, vor avea loc mai multe evenimente internaţionale majore, la care, teoretic, vor lua parte atât Trump, cât şi Putin”, a declarat Dmitri Peskov.

Acesta a spus că momentan nu au fost făcute pregătiri privind o eventuală întrevedere între cei doi lideri în marja summiturilor internaţionale din perioada următoare.

În noiembrie, preşedintele SUA Donald Trump va efectua vizite în Franţa şi Irlanda, urmând că apoi participe la summitul G20 de la Buenos Aires din 30 noiembrie-1 decembrie.

În urma summitului cu liderul de la Kremlin, desfăşurat la Helsinki, în luna iulie, Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are mai mare încredere în Vladimir Putin decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse.

„Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor”, a spus Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin.