/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Ce (nu) spune directorul Air Moldova despre aeronava cu care au fost expulzați din țară profesorii turci

08 octombrie 2018, ora 18:33

Eu nu pot să vă spun de proveniența dacă sunt bani publici sau nu, contractul a fost achitat în întregime, compania a încasat banii, mai mult ca atât zborul nu a fost efectuat pe aeronavele Air Moldova”, a declarat Scorpan.

Întrebat cui aparținea aeronava cu care au fost scoși din țară, acesta a replicat „dvs. știți mai bine”.

Amintim că potrivit unor surse TV8 cetățenii turci ar fi fost expulzați din R. Moldova cu o aeronavă comandată de Air Moldova care a decolat de pe aeroportul Chișinău la ora 11:35, după ce a stat jumătate de oră la sol.

Avionul ar fi aterizat pe aeroportul Tekirdağ Çorlu, un aeroport militar și civil din Çorlu, un oraș din provincia Tekirdağ, Turcia. Aeroportul este deschis pentru trafic aerian public și civil și se află la o distanță de 10,5 km în partea estică a orașului Çorlu.

Avionul a venit în ajun la Chișinău de pe cursa regulată Chișinău – Istanbul. Ca alternativă pentru aterizare în fișa de zbor al avionului au fost incluse aeroporturile din Istanbul și Ankara.

Nava este un boeing care are peste 120 de locuri la bord și este înregistrată cu numărul EK73775. Ea efectuează mai multe curse regulate din Moldova: Chișinău-Borispol, Chișinău – Attaturck. Cursa efectuată în 6 septembrie a fost înregistrată sub numărul MLD 9007 – IS.

Amintim că, la 6 septembrie, Serviciul de Informații și Securitate din R. Moldova a ridicat șapte angajați ai liceului Orizont din drum sau de acasă și i-a expulzat din țară sub suspiciunea că ar avea legături cu o organizație teroristă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram