/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Victimele exploziilor. În ultimul deceniu, în țara noastră s-au produs câteva deflagrații devastatoare, fie în blocuri de locuit, fie în restaurante sau cafenele

missing
08 octombrie 2018, ora 19:35

27 Octombrie 2007, ora 22:00. Un cartier din orașul Soroca a fost zguduit de o explozie care a distrus aproape în totalitate șase apartamente dintr-un un bloc de locuit.

Atunci, în urma deflagrației au decedat patru persoane. Iar, in timpul operațiunii de lichidare a consecințelor a murit și un salvator. Potrivit presei locale, procuratura a inițiat o anchetă, iar în 2009, dosarul a fost clasat, cauza exploziei fiind o scurgere de gaze. La doar un an, o alta deflagrație a distrus un restaurant dintr-un centru comercial. Tot din cauza unei scurgeri de gaz. Șapte oameni au ajuns cu arsuri, la spital. Cu un an mai târziu, administratoarea localului a fost condamnată la trei ani de pușcărie, însă aceasta a scăpat de detenție din motiv că instanța a decis să-i aplice o pedeapsă cu suspendare pe un termen de un an.

18 octombrie, 2014. Locatarii unui bloc din Orhei au fost treziți de o bubuitură puternică. Într-un apartament s-a produs o explozie, iar proprietarului acestuia a murit. Alte trei persoane au ajuns la spital, în total fiind deteriorate 8 apartamente. Atunci, prima versiune a pompierilor a fost că explozia s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze. Un caz mai recent care a bulversat opinia publică a fost tragedia din localul ”La Soacra”, produsă pe 9 ianuarie, 2016, în centrul capitalei. În total, 4 persoane au decedat, iar alte 13 au fost rănite după ce o butelie de gaz a explodat. Între timp, magistrații de la Curtea de Apel au condamnat doi foști funcționari la câte 6 ani și jumate de închisoare pentru că ar fi tolerat, contra unor sume de bani, ilegalitățile depistate la cafeneaua unde s-a produs tragedia, inclusiv folosirea buteliilor de gaz la prepararea bucatelor.

Boșcănean Ludmila Ion se recunoaște vinovată în comiterea infracțiunilor fiindu-i stabilită pedeapsa după cum urmează. Închisoare pe un termen de 6 ani și 6 luni cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semi-închis. Doamnă Bășcănean cum comentați această decizie ?

Aceștia exercitând atribuțiile de serviciu, urmau să stopeze folosirea acelei butelii de gaz și în genere funcționarea obiectivului dat”, Sergiu Brigai, procuror

Un pompier a primit 7 ani de închisoare, iar administratorul cafenelei a fost condamnat la 6 ani de detenție. Potrivit avocatului victimelor, inculpații se află în penitenciar, iar dosarul este pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram