/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cel mai mare târg de cărți din lume își deschide ușile la Frankfurt

09 octombrie 2018, ora 17:24

Manifestarea expoziţională continuă să crească de la an la an, la ediţia din 2018 au participat cu 3% mai mulţi expozanţi decât în anul precedent. În 2017, peste un sfert de milion de persoane au vizitat târgul.

Scriitoarea nigeriană Chimamanda Ngozi Adichie o să vorbească în cadrul deschiderii evenimentului de marţi dimineaţă, iar şefa diplomaţiei europene, Frederica Mogherini, va lua cuvântul în cadrul ceremoniei din cursul serii.

Ţara invitată la ediţia din acest an este Georgia, care va avea un pavilion dedicat. Premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze, este aşteptat să participe la ceremonia de deschidere din timpul serii.

Târgul de carte de la Frankfurt, ajuns la cea de-a 70-a ediţie, va fi deschis de miercuri până duminică, primele zile fiind dedicate profesioniştilor din industria cărţii, iar weekendul, publicului larg.

Agenda târgului cuprinde circa 3.700 de evenimente, iar 9.800 de reporteri au fost acreditaţi pentru a relata despre eveniment.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram