/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Două victime ale exploziei din sectorul Râșcani sunt cetățeni ai Israelului. Ce spune fiica acestora

09 octombrie 2018, ora 12:29

Fiica lor Alexandra spune că părinții săi nu s-au despărțit niciodată și au murit împreună. „Au fost împreună de la vârsta de 14 ani și au murit împreună”, a declarat Alexandra, fiica lui Vladimir Halperin și Irina Podrazhanskaya, care au decedat într-o explozie de gaze naturale într-o clădire rezidențială din Chișinău.

„Mama și tata s-au născut într-o lună”, a continuat să-și amintească fiica, „chiar și în acerași maternitate, s-au întâlnit la școală și nu s-au despărțit de atunci, au fost fericiți împreună, acum doi ani am sărbătorit nunta lor de aur”.

Vladimir și Irina s-au oprit la Chișinău într-un apartament pe care fiul lor l-a închiriat pentru ei. Apartamentul era situat în aceeași clădire în care locuia fiul. Potrivit fiicei acestora, aceasta este o clădire cu 17 etaje, cu 6 blocuri și 500 de apartamente.

„Din ceea ce știm, mama și tata erau la etajul 15, cineva de deasupra a instalat ilegal un cilindru de gaz pe balcon, a existat o scurgere de gaze care a provocat o explozie, 3-4 etaje au fost distruse, mai multe balcoane s-au prăbușit” – spune Alexandra.

„Aceasta este o adevărată tragedie”, plânge fiica ei. „Ei și-au luat câinele cu ei pentru că nu voiau să o lase singură. Ea tot a murit”, povestește tânără.

Femeia spune că a vorbit cu ei în fiecare zi și că erau fericiți să-și petreacă timpul cu nepoata lor.

Consulatul israelian din România și Ministerul Afacerilor Externe se ocupă de organizarea transportului cadavrelor în Israel.

Amintim că, în urma exploziei de sâmbătă seara patru persoane au murit, iar alți nouă au fost răniți. Pompierii continuă lucrările de deblocare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram