Începând cu ziua de astăzi, nouă octombrie, mijloacele de transport din regiunea transnistreană a Republicii Moldova cu numere de înmatriculare neutre sunt admise în traficul rutier internațional.

Plăcuțele au început să fie eliberate din 10 septembrie la oficiile Agenției Servicii Publice, din Tiraspol și Râbnița. Odată cu obținerea acestora, proprietarii mașinilor primesc și un pașaport tehnic, iar pe vehicul este aplicat stickerul cu simbolul „MD”.

Pentru a traversa frontiera de stat, șoferii trebuie să prezinte certificatul de înmatriculare a transportului, permisul de conducere, Cartea Verde, raportul de inspecție tehnică periodică, actul care confirmă transmiterea în folosință a vehiculului, precum și alte acte necesare călătoriilor în străinătate, în corespundere cu cerințele țărilor de destinație.

Potrivit Guvernului, în ultima perioadă, în regiunea transnistrean au fost obținute mai multe progrese cu impact asupra cetățenilor din regiune: recunoașterea diplomelor de studii emise de instituțiile de învățământ din stânga Nistrului, asigurarea accesului fermierilor la terenurile agricole din raionul Dubăsari dar și admiterea în traficul internațional a vehiculelor din regiunea transnistreană.