/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Înnoptarea turiștilor pe Insulele din Thailanda vor fi interzise

missing
10 octombrie 2018, ora 19:34

Excursiile de o zi pe insulă vor fi în continuare permise.

Insulele Similan care este situat la 80 de kilometri nord-vest de Phuket, este printre cele mai cunoscute grupuri de insule din Marea Andaman, însă zona, renumită pentru coralii şi pentru fauna sa marină, a avut de suferit în ultimii ani pe măsură ce turismul s-a mărit.

La sfârşitul lunii septembrie, Departamentul pentru Parcuri Naţionale şi Conservarea şi Natură Sălbatică din Thailanda a decis să închidă pe termen indefinit Golful Maya, până când coralii din zonă se vor reface complet.

Decizia a fost luată în contextul în care plaja golfului era vizitată zilnic de 5.000 de turişti – un număr dublu faţă de cel pe care îl putea găzdui plaja.

Planul iniţial de a închide Golful Maya timp de patru luni a fost anulat deoarece daunele aduse coloniilor de corali au rămas aceleași.

Industria turismului din Thailanda, care contribuie cu peste 20% la PIB, s-a confruntat cu o creştere constantă a numărului de turişti, de la 32 de milioane de vizitatori în 2016 la 35 de milioane în 2017 şi la aproximativ 38 de milioane estimaţi în acest an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram