Şederea peste noapte a turiştilor pe popularele Insule Similan a fost interzisă șederea începând de marţi, într-o nouă încercare a de aborda problemelor de mediu cauzate de turismul de masă, informează Agerpres.Șederile peste noapte vor fi permise doar celor de la agenţii care oferă tururi de scufundări la adâncime.

Excursiile de o zi pe insulă vor fi în continuare permise.

Insulele Similan care este situat la 80 de kilometri nord-vest de Phuket, este printre cele mai cunoscute grupuri de insule din Marea Andaman, însă zona, renumită pentru coralii şi pentru fauna sa marină, a avut de suferit în ultimii ani pe măsură ce turismul s-a mărit.

La sfârşitul lunii septembrie, Departamentul pentru Parcuri Naţionale şi Conservarea şi Natură Sălbatică din Thailanda a decis să închidă pe termen indefinit Golful Maya, până când coralii din zonă se vor reface complet.

Decizia a fost luată în contextul în care plaja golfului era vizitată zilnic de 5.000 de turişti – un număr dublu faţă de cel pe care îl putea găzdui plaja.

Planul iniţial de a închide Golful Maya timp de patru luni a fost anulat deoarece daunele aduse coloniilor de corali au rămas aceleași.

Industria turismului din Thailanda, care contribuie cu peste 20% la PIB, s-a confruntat cu o creştere constantă a numărului de turişti, de la 32 de milioane de vizitatori în 2016 la 35 de milioane în 2017 şi la aproximativ 38 de milioane estimaţi în acest an.