Apar detalii noi despre dosarul de corupție în care figurează decanul unei facultăți de drept și un avocat. Portalul deschide.md a scris ca unul din cei doi doctoranzi, care ar fi dat mită pentru o notă bună la susținerea tezei, ar fi deputatul socialist, Adrian Lebedinschi. Parlamentarul a menționat pentru TV8 ca recent și-a apărat lucrarea de doctor, însă spune că nu are nicio legătură cu acest dosar.

Despre faptul că, recent, socialistul Adrian Lebedinschi și-a scris și apărat teza de doctor a anunțat chiar el pe pagina sa de Facebook. Deputatul a scris că-i mulțumește conducătorului său științific, Viorel Berliba, și celorlalți membri ai comisiei printre care era și decanul facultății, Sergiu Brânză. Socialistul a negat faptul că le-ar fi dat bani profesorilor. Cu toate acestea, el nu s-ar mira dacă procurorii îi vor înainta și lui acuzații.

Eu cu Berliba, cu conducătorul meu științific ne cunoaștem de 25 de ani. Și eu cam nu-mi închipui cum i-aș da eu lui bani pentru ca el să promoveze teza mea, mai ales cum se spune, la etapa 3. Nu știu, pe mine încă nu m-au chemat nimeni, nici organul de urmărire penală, nici procuratura. Eu nu exclud ca mâine să ne trezim în Parlament să vină procurorul și să ceară ridicarea imunității”, Adrian Lebedinschi, deputat PSRM.

Între timp, avocatul lui Viorel Berliba, a declarat că acesta nu-și recunoaște vina, dar nu poate să ne ofere mai multe detalii, invocând secretul anchetei.

Ni s-a impus să semnez declarația de nedivulgare a datelor. -Dar despre ce sume este vorba? – Aici nu se discută mai multe sume, dar nici nu vă pot da respectivele detalii. Vreau să vă zic doar că se declară dumnealui nevinovat”, Ivan Ungureanu, avocatul lui Viorel Berliba.

Procurorii spun că Viorel Berliba, fiind conducător științific pentru doi doctoranzi, în luna august curent, i-ar fi oferit decanului Facultății de drept din cadrul USM mai multe sume de bani pentru ca aceștia să obțină note bune. În prezent, ambii suspecți se află în izolatorul CNA. Mâine, procurorii trebuie să decidă dacă vor solicita sau nu aplicarea arestului preventiv.