Avocatul Berliba, care a fost reținut de CNA marți într-un dosar pentru corupție, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciarul Pruncul. Precizăm că avocatul acestuia a cerut ca demersul procurorilor să fie examinat în ședința publică, însă cererea a fost respinsa ca fiind nefondată.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, Berliba în calitate de conducător de doctorat și membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul Universității de Stat din Moldova, ar fi oferit decanului Facultății de drept a USM, în luna august curent, în mai multe tranșe, mijloace bănești ce nu i se cuvin.

Acesta ar fi acționat în interesul a doi studenți doctoranzi, dar și în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Științific, dar și remunerat pentru desfășurarea calitativă a activității de conducător de doctorat. Decanul facultății, în schimbul banilor, urma să faciliteze susținerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

Amintim că, decanul facultății, de asemenea, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în izolatorul CNA.