Membrul PPDA, Gheorghe Petic, a fost reținut de poliția din Ungheni. Acesta a transmis în direct, pe Facebook, momentul în care câțiva polițiști îmbrăcați în civil s-au apropiat de el și l-au invitat să meargă la inspectorat. Ofițerul de presă al poliției din Ungheni a spus că nu deține informații despre această reținere. În același timp, secretarul general al PPDA, Chiril Moțpan, a declarat că Petic ar fi acuzat de violarea unei minore.

Din imaginile postate de Petic pe Facebook, se vede cum acesta încearcă să afle cine sunt și ce doresc polițiștii care s-au apropiat de el.

„Ce doriți de la mine? Vă rog să-mi spuneți ce doriți de la mine. Iată domnule polițiști m-ați sechestrat. Ce doriți de la mine. Prieteni, reiterez încă o dată o dată. Mă aflu la ședința consiliului municipal. La ieșire am fost oprit, bruscat de doi polițiști”. Gheorghe Petic.

Ulterior s-a apropiat un alt polițist care l-a invitat să meargă la inspectoratul de poliție pentru a clarifica o situație. Polițistul însă nu a menționat despre ce este vorba. Iar după ce Petic a refuzat, acesta a fost luat cu forța, iar transmisiunea brusc s-a încheiat.

Domnule, cine sunteți? ȘI vă rog să vă legitimați. – Sunt șeful de investigație Gavriliță Victor. –Am înțeles. Ce vrea subaltern-ul dumneavoastră de la mine? Mergeți până la inspectorat să clarificăm o situație. – Eu încă odată vă zic că nu merg”, Petic.

Ulterior, pe pagina sa de Facebook, Secretar General al PPDA a scris că Petic ar fi fost reținut pentru că ar fi violat astăzi o minoră. Contactata telefonic, ofițerul de presa al politiei din Ungheni, Cristina Vicol a spus că nu deține informații și că va reveni mai târziu. Acum o lună Gheorghe Petic a primit statutul de bănuit într-o cauză penală pornită pentru huliganism agravant. Acesta este suspectat că acum câțiva ani, fiind angajat al poliției de frontieră, ar fi împușcat în roata unui automobil și pentru că a amenințat cu răfuiala fizică doi cetățeni. Petic a respins acuzațiile. Acesta a ajuns în vizorul presei și a instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.