Poliția a publicat înregistrarea audio a apelului către Centrul 112 a femeii care l-ar acuza pe membrul PPDA Gheorghe Petic de viol. Femeia a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată de către un bărbat în propria casă.

Poliția susține că s-a deplasat la fața locului pentru a stabili toate circumstanțele. „În urma audierii victimei de 31 de ani, s-a stabilit că presupusul suspect este un bărbat de 41 de ani, locuitor al orașului Ungheni. Din spusele victimei, ea se cunoaște cu agresorul, care a venit acasă la ea pentru a purta o discuție, însă lucrurile au degenerat ulterior”, se spune într-un comunicat de presă al instituției.

Victimei i-a fost acordată asistență psihologică, iar apoi a fost dispusă efectuarea expertizei medico-legale. Rezultatele expertizei au probat faptul întreținerii raportului sexual, fiind depistate și ridicate probe biologice, care urmează să fie suplimentar analizate, susțin polițiștii.

De asemenea, Poliția menționează că la locul săvârșirii faptei au lucrat experții din cadrul Centrului de Expertiză Judiciară și Criminalistică, care au prelevat și alte probe care confirmă prezența presupusului agresor în casa victimei. „La fel, pe hainele barbatului au fost depistate și ridicate probe biologice, care aparțin victimei agresiunii sexuale.  Presupusul agresor a refuzat să se supună de buna voie recoltării de probe biologice, fiind necesară apelarea la procedurile legale impuse în astfel de situații prin obținerea unei încheieri judecătorești, dupa care s-a efectuat recoltarea probelor”, se mai spune în comunicat.

Todată, în cadrul cauzei penale exista imagini de la o camera de supraveghere care confirmă prezența persoanei bănuite în blocul în care locuiește victima, la ora când s-ar fi produs incidentul reclamat, spun polițiștii.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 5 ani.