/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Cel puţin şapte alpinişti au murit în Munţii Himalaya în timpul unei furtuni

missing
13 octombrie 2018, ora 17:37

Corpurile celor şapte persoane au fost descoperite sâmbătă dimineaţă de către localnici, la baza montană Mount Gurja, situată la o altitudine de 7.913 metri. „Corpurile nu au fost momentan identificate. Judecând după culoarea pielii, patru dintre aceştia ar trebui să fie coreeni şi doi nepalezi. Nu ne-am putut da seama dacă a şaptea persoană este coreean sau nepalez”, a declarat Bir Bahadur Budhamagar, şeful poliţiei din districtul Myagdi, citat de Mediafax.

Zona în care au fost găsiţi cei şapte alpinişti este greu accesibilă, lucru care face mai dificilă găsirea celor două persoane dispărute.

Ministrul Turismului, Rameshwar Niraula, a declarat că piloţii elicopterelor de salvare au văzut corpurile celorlalte două persoane, dar nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteorologice proaste.„Salvatorii vor relua misiunea de recuperare a celor două corpuri duminică”, a transmis ministrul.

Zona în care s-a produs incidentul se află la aproximativ 216 kilometri de capitala nepaleză Kathmandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram