/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă la Berlin și manifestă împotriva urii, rasismului și discriminării

13 octombrie 2018, ora 18:32

Marşul, organizat de o alianţă de grupări activiste reunite sub numele „Unteilbar” (Indivizibil), este îndreptat împotriva urii şi discriminării şi se doreşte a fi şi un semnal de alarmă privind soarta refugiaţilor care încearcă să ajungă în Europa prin traversarea Mediteranei, dintre care mulţi şi-au pierdut viaţa în timpul acestei tentative, scrie Agerpres.

Mulţi manifestanţi poartă bannere şi baloane cu mesaje precum „Solidaritate cu victimele violenţei extremei drepte, antisemite şi rasiste”. Partide politice, printre care Verzii şi Die Linke, sunt de asemenea reprezentate.

Înaintea acestui marş, ministrul de externe german Heiko Maas a descris această demonstraţie drept un semnal important. „Nu ne vom lăsa divizaţi, mai ales nu de către populiştii de extremă dreapta”, a declarat Maas, membru al Partidului Social-Democrat (SPD, care guvernează alături de blocul conservator), pentru publicaţiile din grupul media Funke.

Heiko Maas a adăugat că majoritatea germanilor susţin toleranţa şi deschiderea faţă de restul lumii şi că noul naţionalism nu va soluţiona nicio problemă.

Retorica anti-imigranţi şi sprijinul pentru partidul naţionalist Alternativa pentru Germania au sporit semnificativ în special după sosirea a peste un milion de refugiaţi în Germania începând din 2015.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram