Banca Mondială este gata să ofere Indoneziei un ajutor de un miliard de dolari pentru lichidarea consecințelor cutremurului și tsunami, care a ucis peste două mii de persoane. Despre aceasta a anunțat directorul general al BM, Kristalina Georgieva.

„Banca Mondială va aloca autorităților indoneziene până la 1 miliard de dolari, pe care îl vor putea folosi atunci când vor ști exact de ce au nevoie”, a spus Georgieva, citată de Moldopres.

Potrivit acesteia, dezastrele naturale ar putea continua, iar odată cu schimbările climatice, acestea vor fi și mai multe. „Cel mai bun memorial pe care îl putem construi pentru victimele unei catastrofe este de a începe construcția unor obiecte mai rezistente, astfel încât, data viitoare când va lovi dezastrul, să sufere mai puțini oameni și să fie mai puține daune”, a explicat directorul Băncii Mondiale.

Un cutremur de 7.4 grade a lovit Indonezia pe 28 septembrie, după care a urmat un tsunami, înălțimea valurilor ajungând la 5-7 metri. Peste 90 mii de persoane au fost forțate să-și părăsească casele. Aproximativ 5 mii de persoane au fost date dispărute.

Indonezia va primi aproape 20 milioane de dolari pentru a face față efectelor dezastrelor naturale. Din această sumă, 15 milioane de dolari au fost alocate de către ONU, Canada – 1,5 milioane de dolari. Încă 1,5 milioane de euro au fost acordate de Uniunea Europeană, iar Coreea de Sud va aloca 1 milion de dolari în acest scop.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!