Consiliul miniștrilor de externe ai țărilor Uniunii Europene planifică să stabilească noi sancțiuni față de Rusia în legătură cu utilizarea armelor chimice, anunță Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii, citat de Interfax.

Potrivit unui comunicat de presă, la ședința miniștrilor de externe ai UE, care va avea loc pe 15 octombrie la Luxemburg, ar putea fi semnat un document care prevede „sancțiuni propuse de Marea Britanie și Franța după atacurile (chimice) din Siria și Salisbury”.

Se intenționează limitarea intrării în țările UE, precum și înghețarea conturilor externe ale „liderilor agențiilor de informații ruse și ale asociaților lor apropiați”, potrivit presei britanice.

Înaintea Consiliului miniștrilor de externe ai UE, ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt, intenționează să se întâlnească cu colegii din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Croația și România și să le mulțumească pentru faptul că au luat o poziție dură în ceea ce privește armele chimice.