Gheretele cu streed-food, amplasate în parcurile din capitală pentru perioada estivală, își vor sista activitatea pe 1 noiembrie. Șeful direcției Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, Marcel Zambițchi, spune că în circa două săptămâni, unitățile ambulante de comerț vor fi evacuate. 

Totodată, angajații Direcției comerț urmează să elaboreze o schemă de amplasare un concept unic al unităților de comerț ambulant, care vor fi instalate pe viitor în Chișinău.

„Vom propune scheme clare pentru anumite genuri de activitate și vom înainta propuneri privind parametrii și elementele de design ale unităților de comerț ambulant”, a spus Zambițchi, menționând că acest lucru va fi făcut până pe 1 noiembrie 2018.

„Eu tare sper ca anul viitor să nu avem aceste discuții pe care le-am avut anul acesta. Să nu avem „parașutiști” care, fără autorizație sau notificare, pur și simplu amplasează gherete. Cum comunicați cu ei este treaba Dvs. Eu nu discut cu agenți economici individual, trebuie să avem o abordare pentru toți”, a declarat primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței de azi de la Primărie.

Până la finele anului, angajații preturilor de sector urmează să evalueze numărul unităților de comerț ambulant din capitală pentru a fi reînnoită baza de date a acestora și a cunoaște cu exactitate câte gherete sunt în oraș.