Încă un drum dintre cele proaspăt reparate se risipește deja. Este vorba despre drumul din satul Pîrjota, raionul Rîșcani. Ieri, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o porțiune de drum care a fost renovată recent și din care se rup bucăți.

„Nici în Germania nu sunt astfel de drumuri. Îl așteptăm pe Chiril Gaburici să vină să măsoare cât asfalt este. Să-l întrebe pe primarul de Pârjota domnul Garbuz și pe președintele raionului domnul Urzica câți bani s-au cheltuit și ce tehnologii, probabil sunt nano tehnologii folosite la reabilitarea acestor drumuri…”, spune în glumă bărbatul care îi cere ministrului Economiei și Infrastructurii să vină să măsoare nivelul asfaltului.

Într-un răspuns pentru TV8, ministerul Economiei a menționat că porțiunea de drum, pe o lungime de 840 de metri, a fost reparat în această vară. Pe sectorul respectiv se depalsează inclusiv autocamioane de mare tonaj, care transportă materiale de construcție din cariera Zăicani, amplasată pe acest traseu, lucrările urmând să înceapă de astăzi. Bucata afectată, de circa 10 metri pătrați, va fi reparată din contul antreprenorului.

Primarul din satul Pârjota, Victor Garbuz, nu ne-a răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.

Nu este prima dată când drumurile construite în cadrul programului lansat de Partidul Democrat ajung să se distrugă până la darea în exploatare. Acum câteva zile, fostul consilier municipal, Oleg Cernei, a plasat pe internet mai multe imagini video cu drumul proaspăt renovat din localitatea Pepeni, raionul Sângerei, din care se vede că asfaltul recent turnat se desprinde fără mult efort, cu mâna. Dupa ce fimulețul a fost postat pe internet, s-a autesizat și ministrul Economiei.

În urmă cu câteva luni, și un locuitor al satului Vărvăreuca, din Raionul Florești a filmat cum drumul proaspăt renovat se distruge cu ușurință. Atunci, Chiril Gaburici a vizitat localitatea și a verificat calitatea drumului, mâsurând grosimea asflatului cu degetul. Ulterior, agentul economic a spus că va repara greșeala din cont propriu. Pentru programul Drumuri Bune Pentru Moldova, din bugetul de stat vor fi cheltuiți 1,6 miliarde de lei.