Suspectat de viol, Gheorghe Petic va sta după gratii următoarele 20 de zile. Judecătoria Ungheni a admis parțial cererea procurorului și l-a plasat în arest pe membrul PPDA. Înainte de începerea ședinței, Petic a declarat că este nevinovat și că dosarul este unul politic. Acesta a menționat că dacă nu va fi scos din penitenciar riscă să repete soarta lui Andrei Braguța, care a decedat după gratii. Procurorul care instrumentează cazul, deocamdată, nu a oferit vreun comentariu, menționând că este ocupat.

Noi în general am obiectat că nu suntem de acord deoarece dumnealui are domiciliu stabil pe teritoriul Republicii Moldova. Dumnealui nu are antecedente penale. Starea familială: este căsătorit, are la întreținere doi copii minori. Chiar nu sunt motive și probe conform codului de procedură penală să-l deții în arest”, Adrian Cojocaru, avocat.
Sursa: Facebook/Chiril Motpan

Înainte de a se începe ședința, Petic a transmis un mesaj familiei sale, activiștilor și membrilor PPDA,pe care i-a îndemnat să nu cedeze.

Ne-am luat toți un angajament, ori îi terminăm , ori ne îngropăm de vii. Nu plângeți, nu trebuie de plâns. Asta este soarta noastră. Noi ne-am ales crucea asta”, Gheorghe Petic, fost polițist de frontieră.

Petic a mai spus că știa că va fi reținut din motiv că ar fi fost filat timp de două luni.

V-am spus vineri seara la ceremonia noastră de la nuntă că eu osă fiu arestat. Lilia, nu am violat pe nimeni. Ai grijă de fetele noastre și eu am să ies. Spune-le să fie mândre cu tatăl lor. Eu lupt pentru ca copii noștri să trăiască nu într-o țară de criminal,dar într-o țară normală. Oleg, să-i spui lui Năstase, că dacă nu mă scoate cu Maia Sandu, iaca este aici domnul Slusari, dacă nu mă scoateți, aici e vorba de un dosar politic. Contrar eu am să fiu Braguța 2.”, Gheorghe Petic, fost polițist de frontieră.

În tot acest timp, judecătoria era păzită de mai mulți polițiști, iar susținătorii lui Gheorghe Petic nu puteau intra în sediul instanței. Ulterior, oamenii legii au permis accesul în instanță unui număr limitat de oameni.

Uitați-vă câtă poliție păzește un singur om. Deci, toată această lume nu a fost permisă să intre în incinta judecătoriei Ungheni”.

Reieșind din ceea că dânsul este un activist al Platformei Demnitate și Adevăr și permanent deconspiră schemele actualilor demnitari care activează în cadrul afacerilor interne, ce ține de contrabanda cu țigări care a prezentat absolut toate probele”, Constantin Boeștean, activist PPDA.

În general activiștii platformei DA au curajul. Ceea ce știu să spună lucrurilor pe nume și să o facă cu curaj și determinare, iar actualei Guvernări nu-i convine oamenii curajoși”, Victoria Bogos, activistă PPDA.

Gheorghe Petic a fost ridicat de polițiști vineri din fața primăriei din Ungheni. Acesta este suspectat că ar fi violat o femeie. Momentul reținerii a fost transmis live de către Gheorghe Petic. Ulterior IGP a publicat un apel telefonic înregistrat la 112. Victima a reclamat telefonic faptul că ar fi fost agresată fizic și apoi violată de către un bărbat în propria locuință.

A venit cineva să vorbească, soțul meu nu-i acasă, e plecat la Chișinău. Așa. Și de aici s-au început niște vorbe și am ajuns că m-a lovit în cap. Așa și v-a violat? Da. Eu îl cunosc. El a vrut să vină să-i dăm informații despre cineva”.

La scurt timp după apel, Petic a fost reținut. Acum o lună Gheorghe Petic a primit statutul de bănuit într-o cauză penală pornită pentru huliganism agravant. Acesta este suspectat că acum câțiva ani, fiind angajat al poliției de frontieră, ar fi împușcat în roata unui automobil și pentru că a amenințat cu răfuiala fizică doi cetățeni. Petic a respins acuzațiile. Acesta a ajuns în vizorul presei și a instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!