Locuitorii statelor americane Colorado şi Wyoming s-au trezit duminică dimineaţă cu o furtună de zăpadă timpurie care a acoperit casele şi drumurile cu un strat de până la 30 de centimetri şi a dus la scăderea drastică a temperaturilor peste noapte, relatează AP, citat Mediafax.

Furtuna a provocat accidente, a îngreunat traficul şi a închis temporar unele autostrăzi din cauza condiţiilor de îngheţ.

Cea mai mare cantitate de zăpadă a căzut într-o zonă care se întinde de la Boulder, Colorado, prin Wyoming până la Munţii Beartooth din Montana. Serviciul National de Meteorologie a informat că in ultimele 24 de ore stratul de zăpadă măsoară între 8 şi 33 de centimetri la sud de Sheridan, Wyoming.

Aproximativ 3 centimetri de zăpadă au căzut în Denver, unde temperatura a scăzut de la 16 grade Celsius sâmbătă la -7 grade în dimineaţa zilei de duminică.

În regiune a fost emis un avertisment privind vremea de iarnă, prognoza arătând că zăpadă se va opri în după-amiază zilei de duminică. Duminică dimineaţa se aşteptau să cadă încă 5 centimetri în zona Fort Morg

În zonele montane zăpada va mai cadă până luni dimineaţa, unde stratul ar putea ajunge până la 30 cm pe vârful Pikes, lângă Colorado Springs.