/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Viorel Mardare înfruntă boala cu umor. Cunoscutul regizor a apărut, în premieră, pe ecrane și a povestit despre lupta pe care o duce cu cancerul

missing
15 octombrie 2018, ora 19:12

Parcă încep să mă obișnuiesc cu noua mea coafură, deși e cam frig. E foarte frig la cap și eu sincer, băieți, nu vă înțeleg cum de rezistați, ăștia cu coafuri scurte, în clima noastră nemiloasă, iarna”, Viorel Mardare, regizor

Viorel a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu 2 luni. Boala i-a afectat rinichii, plămânii și ficatul. După ce a început tratamentul la o clinică din Viena, acesta urmează să înceapă a treia sesiune de chimioterapie. În ciuda tratamentului greu și a efectelor adverse pe care trebuie să le înfrunte, Viorel, oricum, își păstrează simțul umorului. Regizorul a mai povestit la „Iubește Viața” despre momentul când a primit vestea cutremurătoare. Se afla la spital din Germania, însoțit de prietenul său – Sergiu Prodan.

Să intre Sergiu Prodan împreună cu 2 doctori în salonul în care eram și domnul Prodan avea ochii plânși și atunci mi-a fost clar care a fost diagnosticul. Eu cred că boala asta este o loterie, doar că eu am cumpărat cam multe bilete ca să particip la dânsa”, Viorel Mardare, regizor

Chiar și așa, Viorel își păstrează optimismul…

Nu pot decât să sper că este una dintre lecțiile când profesorul își dojenește elevul favorit”, Viorel Mardare

Și ne transmite câteva lecții pe care le-a învățat în cel mai greu mod posibil.

Că nu ai dreptul să spui că lasă că voi face la anul. Acest la anul s-ar putea să nu vină niciodată și nu e vorba doar de proiecte mari, grandioase, planuri pe viitor. E vorba de chestii micuțe. Să spui cuiva „Te iubesc”, să spui „Mulțumesc”.”, Viorel Mardare, regizor

Viorel a mulțumit tuturor celor care l-au ajutat, inclusiv prin donațiile pe care le-au făcut pentru tratamentul artistului. În doar 2 zile, s-au strâns peste 100 de mii de euro. Totuși, el mai are nevoie de încă 60 de mii de euro, pentru a urma un nou tratament, mai costisitor.

Campania de strângere de fonduri a fost numită „Viorel Must Go On”, inspirată din refrenul celui mai renumit spot creat de artist, în care promovează fructele fermierilor moldoveni după embargo-ul rusesc din 2015.

Viorel Mardare este recunoscut pentru numeroasele spoturi publicitare și sociale, care fac înconjurul lumii. Regizorul a surprins din nou cu video-ul de promovare a turismului în Moldova, lansat anul trecut, în care actorul principal seamănă izbitor de mult cu Brad Pitt.

– Moșule, matale măcar știi cine îi aista?
– Dap cum să nu? Aista-i oaspetele meu!

În august, Viorel Mardare a primit Premiul Național, la categoria Regie, pentru creația originală în arta filmului publicistic și promovarea imaginii Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram