Cunoscutul regizor, Viorel Mardare, a oferit primul său interviu televizat după ce a fost diagnosticat cu cancer. El a acceptat să vorbească în cadrul emisiunii Iubește Viața, cea mai nouă emisiune de la postul nostru de televiziune. Viorel a povestit că a trecut de a doua fază a tratamentului și că boala l-a învățat valoarea timpului, redându-i dragostea de viață.

Parcă încep să mă obișnuiesc cu noua mea coafură, deși e cam frig. E foarte frig la cap și eu sincer, băieți, nu vă înțeleg cum de rezistați, ăștia cu coafuri scurte, în clima noastră nemiloasă, iarna”, Viorel Mardare, regizor

Viorel a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu 2 luni. Boala i-a afectat rinichii, plămânii și ficatul. După ce a început tratamentul la o clinică din Viena, acesta urmează să înceapă a treia sesiune de chimioterapie. În ciuda tratamentului greu și a efectelor adverse pe care trebuie să le înfrunte, Viorel, oricum, își păstrează simțul umorului. Regizorul a mai povestit la „Iubește Viața” despre momentul când a primit vestea cutremurătoare. Se afla la spital din Germania, însoțit de prietenul său – Sergiu Prodan.

Să intre Sergiu Prodan împreună cu 2 doctori în salonul în care eram și domnul Prodan avea ochii plânși și atunci mi-a fost clar care a fost diagnosticul. Eu cred că boala asta este o loterie, doar că eu am cumpărat cam multe bilete ca să particip la dânsa”, Viorel Mardare, regizor

Chiar și așa, Viorel își păstrează optimismul…

Nu pot decât să sper că este una dintre lecțiile când profesorul își dojenește elevul favorit”, Viorel Mardare

Și ne transmite câteva lecții pe care le-a învățat în cel mai greu mod posibil.

Că nu ai dreptul să spui că lasă că voi face la anul. Acest la anul s-ar putea să nu vină niciodată și nu e vorba doar de proiecte mari, grandioase, planuri pe viitor. E vorba de chestii micuțe. Să spui cuiva „Te iubesc”, să spui „Mulțumesc”.”, Viorel Mardare, regizor

Viorel a mulțumit tuturor celor care l-au ajutat, inclusiv prin donațiile pe care le-au făcut pentru tratamentul artistului. În doar 2 zile, s-au strâns peste 100 de mii de euro. Totuși, el mai are nevoie de încă 60 de mii de euro, pentru a urma un nou tratament, mai costisitor.

Campania de strângere de fonduri a fost numită „Viorel Must Go On”, inspirată din refrenul celui mai renumit spot creat de artist, în care promovează fructele fermierilor moldoveni după embargo-ul rusesc din 2015.

Viorel Mardare este recunoscut pentru numeroasele spoturi publicitare și sociale, care fac înconjurul lumii. Regizorul a surprins din nou cu video-ul de promovare a turismului în Moldova, lansat anul trecut, în care actorul principal seamănă izbitor de mult cu Brad Pitt.

– Moșule, matale măcar știi cine îi aista?
– Dap cum să nu? Aista-i oaspetele meu!

În august, Viorel Mardare a primit Premiul Național, la categoria Regie, pentru creația originală în arta filmului publicistic și promovarea imaginii Republicii Moldova.