/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Cum vor fi afectați creștinii ortodocși din Moldova de divergențele dintre Patriarhia de la Moscova și cea de la Constantinopol

missing
16 octombrie 2018, ora 14:54

Presa rusă scrie că Patriarhia Moscovei va interzice creștinilor ortodocși ruși să se roage pe Muntele Athos, întrucât acesta este teritoriul canonic al Patriarhiei Constantinopolului. Nu se știe deocamdată dacă această decizie îi vizează și pe creștinii ortodocși din Republica Moldova.

Ion Moșneguța, Episcopul de Soroca susține că deciziile care s-au luat la Minsk nu vor influența esențial creștinii ortodocși din Republica Moldova.

„Deocamdată nu pot să mă expun pe acest subiect deoarece nu suntem suficient de informați, dar informații la acest subiect vor apărea ulterior. În Republica Moldova nu vor fi operate niciun fel de schimbări. Nu suntem cumva afectați”, a spus Episcopul de Soroca.

Potrivit Mitropoliei Moldovei, la ședința Sinodului a fost aprobată noua redacție a Regulamentului cu privire la mitropoliile Bisericii Ortodoxe Ruse și fost reînnoită componența Grupului interdepartamental pentru predarea teologiei în instituțiile de învățământ superior.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram