Un avion Su-27 s-a prăbușit în regiunea Vynnitsa din Ucraina în timpul unui antrenament de zbor de luptă. Despre acest fapt a informat marți Ministerul Apărării al Ucrainei, citat de Tass.Deocamdată nu se cunoaște nimic despre soarta pilotului și a co-pilotului.

UPDATE. 18:39 La bordul Su-27 au fost un pilot ucrainean și un soldat al forțelor aeriene ale Gărzii Naționale a SUA, a declarat Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina. Ambii piloți au murit.

„Astăzi, în jurul orei 17.00, în satul Ulanov între localitățile Berdichev și Khmilnyk, avionul Su-27 a căzut în timpul unui antrenament al zborului de luptă. Se desfășoară acțiuni de desfășurându-se activități de căutare și salvare”, se spune în comunicatul ministerului.

S-a prăbușit un avion de luptă cu două locuri Su-27UB. Soarta piloților nu este cunoscută în prezent. Potrivit știrilor din presă, accidentul a avut loc în timpul unui exercițiu internațional „Clear Sky – 2018”.

Su-27 (conform clasificării NATO – Flanker-B) este un luptător supersonic, de înaltă fază, de primă generație. Proiectat în a doua jumătate a anilor 1970 – începutul anilor 1980, în biroul de proiectare experimentală Sukhoi.