Partidul socialiștilor anunță că pe 18 noiembrie la Chișinău vor desfășura un amplu protest cu participarea a zeci de mii de oameni împotriva a nouă ani a regimului de guvernare.

„În cadrul acestui eveniment vom prezenta public programul politic și ce urmează să întreprindem inclusiv până în 24 februarie 2019, ziua alegerilor parlamentare. Toată agenda politică, dar și ce credem noi despre acești guvernanți, dar și cum vom acționa în aceste situații care pot să se impună în aceste situații”, a declarat Ion Ceban, secretarul ideologic al PSRM.

De asemenea, acesta a spus că partidul împreună cu simpatizanții săi sunt gata să iasă în stradă pentru a apăra instituția prezidențială, menționând că în ultima perioadă se atentează la instituția prezidențială.

„Suntem gata la primul apel să ieșim în apărarea instituției prezidențiale. Suntem gata să ieșim în stradă”, a adăugat Ceban.

În carul aceleiași conferințe, deputatul PSRM Vlad Bătrâncea a spus că fracțiunea pe care o reprezintă nu va susține inițiativa PDM de a introduce sintagma „integrare europeană” în Constituție. Precizăm că proiectul dat va fi supus votului în următoarea ședință a Parlamentului.