Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că pe teritoriul Republicii Moldova, de la începutul lunii octombrie au fost depistate alte opt focate de pesta porcină africană: patru focare, la porci domestici și alte patru, la mistreți.

Astfel, cele patru focare de pestă porcină africană la porci domestici s-au înregistrat în următoarele localități: două focare în raionul Ștefan Vodă, s. Palanca; un focar în raionul Ștefan Vodă, s. Crocmaz și un focar în raionul Cahul, s. Zîrnești..

Focarele de pesta porcină africană la mistreți s-au înregistrat în raionul Rezina, s. Tăhnăuți; raionul Ștefan Vodă, s. Crocmaz; raionul Ștefan Vodă, s. Olănești și raionul Cahul, extravilanul s. Cucoara.

În același timp, potrivit ANSA, s-au depistat șase cazuri de pestă porcină africană la mistreți în focarul existent în raionul Ștefan Vodă, în satul Palanca.

Totodată, în ultimele două săptămâni, s-a înregistrat un caz pozitiv de rabie, la o vulpe, în raionul Ungheni.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!