/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon vrea ca sabia lui Ștefan cel Mare să fie adusă în Moldova. Ce i-a răspuns Erdogan

17 octombrie 2018, ora 16:18

„Am dat ordin ministrului Culturii și Turismului care se va ocupa în cel mai scurt timp și va trimite o replică identică a sabiei lui Ștefan cel Mare. Așa cum ați și dvs. domnule Președinte sabia lui Ștefan cel Mare este un unicat în lume de aceea nu poate fi scoasă în afara muzeului. Dar vă asigur așa cum am dat și Românei, o replică a acestei săbii va fi făcută și pentru dvs. și va fi trimisă poporului moldovean”, a declarat Erdogan.

Precizăm că, în timp ce era premier, Erdogan a oferit o copie a sabiei lui Ștefan cel Mare și fostului premier Vlad Filat. Replica Replica a fost expusă într-o vitrină de sticlă, securizată la Naţional de Arheologie şi Istorie, până se va finaliza restaurarea şi amenajarea cetăţeii Soroca.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram