După mai bine de 20 de ani, echipa națională de tineret a României a reușit calificarea la un turneu final al Campionatul European. Tricolorii și-au croit calea la turneul din 2019, după ce au dispus aseară, la Ploiești, cu 4-0 de echipa Lichtenstainului.

Cu două ore înainte de începerea partidei la Ploiești, se vânduseră deja 11 500 de bilete din cele 13 mii scoase la vânzare, iar în culoarele stadionului „Ilie Oancea” se pregătea fiesta. Și asta pentru că de turneul din Italia și San Marino, pe tricolori îi separa doar o singură formalitate: să obțină un punct cu cea mai slabă echipă din grupă. Eroul din tur, George Pușcaș a deschis scorul în minutul 14, cu o lovitură de cap. (aici puneți secvențe de joc până la ambianță care vin)

În minutul 25, decarul Ianis Hagi a majorat diferența de pe tabelă cu o execuție superbă, dintr-o lovitură liberă.

14 minute mai târziu, Pușcaș a reușit dubla, stabilind scorul de 3-0 până la pauză. (01:45-01:47 aici de acoperit) Iar în minutul 78, Adrian Petre a marcat ultimul gol al partidei la doar câteva minute intrat pe teren.

Astfel, România a reușit a doua sa calificare la un Campionat European de Tineret, după o pauză de 20 de ani, când a fost gazda Euro 1998 și a ocupat locul 8, ultimul.