În timpul deplasării coloanei oficiale a președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, pe străzile din Chișinău va fi sistată activitatea stațiilor PECO, iar oamenii sunt rugați să nu iasă la balcoane, pe acoperișuri sau să se afle în alte zone, aflate în vizorul forțelor de ordine.

În timpul deplasării delegației oficiale va fi sistat temporar traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Ismail și M. Viteazul, în ambele sensuri. În această perioadă, traficul rutier va fi redirecționat pe strada București. De asemenea, va fi interzisă parcarea automobilelor pe bd. Dacia, bd. Ștefan cel Mare (în perimetrul străzilor S. Lazo și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni), str. A. Pușkin și str. V. Pîrcălab.

În același timp, persoanele care locuiesc sau lucrează în această zonă sunt îndemnate să aibă acte de identitate sau legitimații de serviciu pentru a putea avea acces în clădirile din zona bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Șeful Direcției Generale Securitate Publică a Inspectoratului General de Poliție (IGP),  Marin Maxian, susține că măsurile de securitate nu sunt exagerate și că acestea sunt prevăzute în protocoale internaționale și în legislația națională.

„Aceste măsuri sunt specifice oriunde. Sunt măsuri care se cer și aceasta nu este o restricționare a drepturilor fundamentale”, a declarat Maxian, în cadrul unei conferințe de presă.

În același timp, Marian Maxian a atenționat persoanele care intenționează să protesteze că riscă să fie înlăturate, dacă vor manifesta în zonele unde este restricționat accesul.

Organizatorii cunosc aceste prevederi, dar încearcă prin diverse căi să manipuleze. Îi preintîmpinăm să se retragă din aceste intenții. Orice persoană care nu se va conforma agenților de pază riscă să răspundă pentru acțiunile ei”, a spus Șeful Direcției Securitate Publică al IGP.

Menționăm că Mișcarea de Rezistență ACUM a anunțat un protest, la ora 12:15, în fața Ambasadei Turciei din Republica Moldova.

Vizita președintelui Turciei în Republica Moldova va dura două zile. AICI puteți vedea străzile pe care va fi restricționat accesul în timpul deplasării delegației oficiale.