Primăria capitalei anunță că în prezent, trei terenuri de joacă sunt amenajate în diverse sectoare ale capitalei, în cadrul programului municipal. Terenurile sunt în curți din sectoarele Centru, Botanica și Râșcani. 

Potrivit funcționarlor de la Primărie, terenurile sunt la etapa de construcție a fundațiilor și montare a gardurilor de protecție. Ulterior, alte două terenuri sportive, care vor fi amenajate se află în sectoarele Buiucani și Ciocana, iar lucrările de construcție vor începe în scurt timp.

De asemenea, în prezent au fost finalizate lucrările de construcție a fundațiilor pentru instalarea a 60 de terenuri de fitness și workout, iar montarea instalațiilor sportive va începe până la sfârșitul lunii octombrie, se menționează într-un comunicat de la Primărie.

De la începutul anului curent în Chişinău au fost instalate 22 de terenuri de joacă pentru copii. În total, până la sfârșitul anului 2018, se planifică amenajarea a 100 de terenuri de joacă pentru copii în curțile de blocuri, 60 terenuri de fitness și workout și 5 terenuri sportive.

Pentru amenajarea acestor terenuri, din bugetul municipal pentru anul 2018 au fost alocate 12 milioane lei.