Arestul preventiv va fi aplicat în cazuri rare. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, un proiect de modificare a Codului de procedură penală, în prima lectură. Acesta prevede că arestul preventiv nu se va aplica dacă inculpatul a recunoscut vina în comiterea infracțiunii.

Dacă nu a aplicat constrângere fizică sau psihică, nu a cauzat prejudicii vieții și sănătății persoanei și nu face parte dintr-un grup sau organizație criminală. Potrivit autorilor proiectului, noile reglementări vor reduce numărului de cazuri de aplicare a arestului preventiv, care trebuie să rămână o măsură excepțională. Proiectul urmează a fi votat de deputați în lectura finală.

Comunista Inna Supac a criticat modul în care documentul a ajuns în Parlament. Potrivi deputatei, acesta a fost înregistrat acum două zile în Parlament, ieri s-a votat la Comisia Juridică, iar azi în Parlament. „Graba cu care s-a votat acest proiect ne face să înțelegem că sunt careva intenții ascunse”, a scris pe pagina sa de facebook deputata. Autorii proiectului, democrații Sergiu Sârbu, Raisa Apolschi și Igor Vremea, nu au comentat aceste presupuneri.