/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Facebook anunţă noi măsuri gândite să descurajeze promovarea conţinutului de slabă calitate în News Feed

missing
18 octombrie 2018, ora 08:29

În stilul caracteristic, Facebook nu cenzurează pur şi simplu conţinutul de la afişare, decât dacă acesta încalcă în mod flagrant regulile de postare. În schimb, algoritmii folosiţi pentru stabilirea priorităţii la afişarea în News Feed diminuează până la irelevanţă conţinutul evaluat ca fiind mai puţin interesant pentru anumite grupuri de utilizatori. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru postările penalizate pe criterii de calitate a conţinutului, însă mai agresiv, postările respective efectiv dispărând de pe Facebook.

Des întâlnite în mediul online, site-urile care folosesc conţinut furat pentru a genera afişări în pagini înţesate cu reclame şi-au făcut simţită prezenţa şi pe Facebook, promovând conţinut aparent legitim.

Lăsând fără vizibilitate paginile care o folosesc, administratorii Facebook speră descurajeze practica duplicării conţinutului preluat din surse legitime, scopul acestora de a genera venituri prin afişarea de reclame nemaifiind atins.

Pentru a stabili autenticitatea conţinutului promovat pe diverse pagini, Facebook va compara textul acestora în căutare de potriviri cu alte pagini şi site-uri cunoscute. Numărul de potriviri găsite este folosit pentru a determina dacă site-ul respectiv fură sau nu conţinut din alte surse, iar numărul şi tipul reclamelor ajută la încadrarea acestuia pe criterii de calitate a conţinutului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram