După ce ieri, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost decorat de omologul său Igor Dodon cu Ordinul Republicii, astăzi, la Comrat, bașcana autonomiei găgăuze Irina Vlah i-a oferit președintelui turc Ordinul  Gagauz Yeri, cea mai înaltă distincție a regiunii autonome.

„În ultimii 16 ani, de când am exercitat funcția de premier și președinte al Turciei, mi-am dorit să vizitez Găgăuzia și azi, în sfârșit, am reușit să fac acest lucru”, a declarat preșeidntele turc, potrivit Gagauzinfo.md.

Erdogan a menționat în discursul său că azi, în Găgăuzia a fost dat start unui nou proiect, care va fi realizat cu suportul Turciei. Este vorba despre un centru educațional care va purta numele președintelui turc. De asemenea, el a menționat că, în curând, la Comrat va fi deschis un Consulat al Turciei.

În cadrul vizitei sale în Găgăuzia, Recep Tayyip Erdogan a participat la inaugurarea unui bloc nou al Spitalului Raional din Comrat și la inaugurarea Casei de Cultură din oraș, ambele obiective fiind reparate cu suportul financiar al Turciei.

Amintim că, vizita lui Recep Tayyip Erdogan în Republica Moldova a durat două zile. Ieri, președintele turc a avut întrevederi cu omologul său  Igor Dodon și cu premierul Pavel Filip. La Chișinău, Erdogan a participat la ceremonia de inaugurare a clădirii Președinției, reparată cu sprijinul Turciei.